Weekend van de Klant en Warm Welkom Weekend 5 & 6 oktober in Mechelen!


Het eerste weekend van oktober staat traditiegetrouw in het teken van het Weekend van de Klant, een nationaal evenement waarbij de klant centraal staat. Dit jaar is Mechelen uitgekozen als gaststad voor dit speciale weekend, wat betekent dat er zowel in de aanloop naar het weekend als tijdens het weekend zelf tal van activiteiten en attenties te beleven zijn. Bovendien valt het Weekend van de Klant samen met het Warm Welkom Weekend, een eigen evenement van Mechelen. 

Wat is het Weekend van de Klant?

Het Weekend van de Klant is een jaarlijks evenement dat al sinds 1988 plaatsvindt. Tijdens dit weekend worden klanten extra verwend door handelaars met een kleine attentie. Dit jaar wordt het Weekend van de Klant nog specialer doordat Mechelen is uitgekozen als gaststad. Dit betekent dat Mechelen centraal staat in de nationale campagne en dat er extra veel te beleven is.

Het Warm Welkom Weekend in Mechelen

Het Warm Welkom Weekend is een eigen evenement van Mechelen dat samenviel met het Weekend van de Klant. Dit jaar worden beide evenementen gecombineerd onder de naam Weekend van de Klant. Mechelen MeeMaken en Unizo Mechelen slaan de handen in elkaar om van dit evenement dé shopbeleving te maken waarbij shoppers, bezoekers en vaste klanten volledig ondergedompeld worden in gezelligheid.

Gratis promopakket aanvragen

Als handelaar in Mechelen kun je je registreren op de website van het Weekend van de Klant. De website kan je terugvinden vinden deze link. Hierdoor wordt jouw zaak vermeld bij de deelnemende zaken en kun je een gratis promopakket aanvragen. Dit pakket helpt je om zowel online als in de winkelstraat extra in de verf te zetten.

Attenties voor je klanten

Vanuit de vzw Mechelen MeeMaken worden er leuke attenties voor shoppers voorzien, die worden uitgedeeld in de straten. Als handelaar kun je zelf ook je klanten extra verwennen. Denk bijvoorbeeld aan lokale opties die afgenomen of geproduceerd kunnen worden. Er is voldoende inspiratie te vinden in de eigen winkelstraten.

Animatie en activiteiten

Tijdens het Weekend van de Klant en het Warm Welkom Weekend is er volop animatie en zijn er verschillende activiteiten te beleven in de straten van Mechelen. Zo is er een catwalk waar je jouw collecties kunt showen, worden er live-muzikanten ingezet voor een muzikale sfeer, delen cosplayers leuke attenties uit en geven sportclubs pop-up demonstraties. Daarnaast is er een grote interactieve familiewandeling georganiseerd in het teken van Kadodder, waarbij deelnemers prijzen kunnen winnen. Ook Radio 2 zal de hele dag uitzenden vanuit Mechelen, met gasten, bezoeken aan winkels en optredens van verschillende artiesten.

Communicatie en beeldmateriaal

Het evenement wordt gepromoot via de kanalen van Stad Mechelen, advertenties en sociale media. Dit jaar wordt er ook een campagne gelanceerd in heel Vlaanderen. Als handelaar kun je gebruikmaken van het beschikbare beeldmateriaal om jouw zaak extra in de kijker te zetten.

Wil je gebruik maken van de beeldmaterialen? Klik dan deze link.

Netwerkmogelijkheden

Om het weekend feestelijk af te trappen, wordt er een gratis startontbijt georganiseerd op zaterdagochtend. Hier kun je samen met andere ondernemers genieten van een gezellig ontbijt. Daarnaast wordt het weekend afgesloten met een gratis netwerk-bbq op zondag bij Brasserie Margriet, waarbij je kunt genieten van lekker eten en drinken en de sfeer kunt delen met andere deelnemers. 

Wens je je in te schrijven voor het ontbijt en/of de BBQ? Klik dan deze link.

Kortom, het Weekend van de Klant en het Warm Welkom Weekend in Mechelen beloven een geweldig shopbeleving te worden, waarbij zowel shoppers, bezoekers als vaste klanten extra verwend worden met tal van attenties, animatie en activiteiten. Als handelaar kun je profiteren van de nationale campagne en gebruikmaken van de beschikbare promotiematerialen. 

Voor meer informatie en inschrijvingen kun je terecht op de officiële kanalen van Shoppen in Mechelen:

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN